gallery/2016 07 11 03 ignis

Advanced Open Water Duiker

Na de Open Water Diver opleiding kan men zich verder ontwikkelen in de duiksport.


De Advanced Open Water Diver opleiding is bedoeld om je nader kennis te laten maken met verschillende aspecten van de duiksport en de duik technische vaardigheden naar een hoger niveau te brengen. Ook deze opleiding wordt gegeven volgens dezelfde modulaire opzet als de Open Water Diver opleiding en bestaat uit theorielessen en buitenwater-duiken
Het grootste gedeelte van deze opleiding zal besteed worden aan:

Drijfvermogen:

Het onderwaterleven is kwetsbaar. Daarom is het van groot belang dat je als duiker over goede trimtechnieken beschikt. Door het toepassen van de juiste trimtechnieken heb je op elke diepte een goed drijfvermogen. Hierdoor blijf je onder water van de bodem, wanden, rotsformaties, enzovoort af. Hier wordt tijdens de Advanced Open Water Diver opleiding nog dieper op ingegaan.

Natuurlijk navigatie en Kompas navigatie;

Hierdoor bepaal je onder water nog gemakkelijker je positie en vind je de weg naar het duikdoel nog sneller terug. Door omstandigheden kan het gebeuren dat natuurlijke navigatie niet volstaat. Een kompas biedt in dit soort omstandigheden een uitkomst. Met dit instrument kun je een bepaalde richting bepalen en handhaven.

Nachtduiken;

Je zult ontdekken dat er onder water een complete gedaanteverwisseling heeft plaatsgevonden. De "dag bewoners" genieten van hun welverdiende rust terwijl de "nacht bewoners" op jacht gaan.

Diepduiken;

Je maakt een duik naar een grotere diepte, waardoor je echt kennismaakt met de invloeden van de druk op je lichaam. 

Opsporing & Markeren;

In dit deel wordt je ingewijd in de grondbeginselen van het opsporen en markeren van objecten onderwater. Bij recreatief opsporing en markeren kun je als duikdoel een voorwerp nemen waarvan bekend is dat het op een bepaalde locatie ligt.

 

De behandeling van deze onderwerpen is bedoeld als uitbreiding op de basisopleiding alsmede om een indruk te krijgen van de diversiteit van specialisatie opleidingen (specialties).

Het zwaartepunt van deze opleiding ligt op de praktische vaardigheden. 
De Advanced Open Water Diver opleiding is een echte "doe" opleiding, waarin het maken van duiken voorop staat. Op deze manier vergroot je de duikvaardigheden en maak je tegelijkertijd kennis met andere aspecten van de duiksport. 

 

Voorvereisten:

in het bezit van het IDD Open Water Diver brevet of een equivalent.
minimaal 8 geregistreerde duiken gemaakt na het behalen van het Open Water Diver brevet. (Geen opleidingsduiken)
minimum leeftijd 14 jaar
goedgekeurde medische verklaring
bij minderjarigheid: Goedkeuring door ouders/voogd

 

Kosten:

Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.